Page 58 - #12 Health Today Magazine
P. 58

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ





             Η κετογονική δίαιτα ασπίδα στα
             αυτοάνοσα νοσήματα

             Εδώ και καιρό οι επιστήμονες μελετούν την θετική επίδραση που μπο-
             ρεί  να  έχει  η  κετογονική  δίαιτα  στην  πρόληψη  ή  καλύτερη  ρύθμιση
             αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση και η ρευματο-
             ειδής αρθρίτιδα. Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστή-
             μιο του San Francisco έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
             Υπενθυμίζουμε ότι η κετογονική δίαιτα περιορίζει στο ελάχιστο την
             λήψη υδατανθρώκων και στηρίζεται κυρίως στην κατανάλωση πρω-
             τείνες και φυτικών ινών. Η εν λόγω μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cell
             Reports επιβεβαιώνει καλύτερη ρύθμιση των αυτοάνοσων νοσημάτων
             σε ασθενείς που ακολούθησαν αυτού του είδους την διατροφή.










                                                       Πώς το μανταρίνι μειώνει την χοληστερίνη


                                                       Οι περισσότεροι ίσως γνωρίζουν ότι το μανταρίνι είναι πλούσιο σε βι-
                                                       ταμίνη C και για αυτό συστήνεται ως τροφή που ενισχύει το ανοσοποι-
                                                       ητικό σύστημα. Αυτό που δεν γνωρίζουν ότι είναι επίσης πλούσιο σε
                                                       φλαβονοειδή για τα οποία αρκετές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι συντε-
                                                       λούν στην καλύτερη ρύθμιση της χοληστερίνης σύμφωνα με έρευνα
                                                       που έχει δημοσιευθεί στο WebMD.











             Γιατί είναι σκόπιμη η κατανάλωση λιγότερης

             ζάχαρης στην εγκυμοσύνη

             Μέχρι  τώρα  οι  συστάσεις για  την  κατανάλωση  λιγότερης  ζάχαρης
             στην εγκυμοσύνη είχαν ως στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας και
             των επιπλοκών που η νόσος μπορεί να επιφέρει κατά την διάρκεια της
             εγκυμοσύνης.
             Έρευνα που διεξήχθη από το University of Southern California  έδειξε
             ότι παιδιά που οι μητέρες τους κατά την διάρκεια της εμβρυικής τους
             ζωής ακολούθησαν μία διατροφή χαμηλή σε ζάχαρη τις πρώτες 1000
             μέρες της εγκυμοσύνης είχαν 35% χαμηλότερο ρίσκο να αναπτύξουν
             διαβήτη τύπου 2 και 20% χαμηλότερο ρίσκο για υπέρταση.
             Η έρευνα είναι η πρώτη που επιβεβαιώνει τον περιορισμό της ζάχα-
             ρης ως μέτρο πρόληψης χρόνιων νοσημάτων στα παιδιά πριν ακόμα
             αυτά γεννηθούν. <





             58  Health Today  .  12/2024
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63